Фенове За българския волейбол

За волейбол с бъдеще

Сигнал до министър Раданова за проверка на цялостната дейност на БФВ

На 16.09.2014 г. внесохме в деловодството на Министерството на младежта и спорта (ММС) пространен сигнал, съдържащ девет страници изложение на факти и обстоятелства в дейността на БФВ, които изискват детайлна проверка от страна на Инспектората на Министерството.

Обърнахме се към служебния министър на спорта - г-жа Евгения Раданова, с надеждата, че е възможно в нейно лице да открием отговорен и разумен политик, който ще събере смелост да се опълчи на статуквото и да въведе някакъв порядък в дейността на спортните федерации. 

Сигналът ни съдържа подробно изложение на всички установени от нас факти относно дейността на волейболната федерация, които констатирахме през последните две години и половина, подкрепени от съответните документи, публикувани на сайта ни. Сезирахме ММС за проверка на следните нарушения в дейността на БФВ:

  • Липса на прозрачност, вземане на решения „на тъмно” и в нарушение на Устава на БФВ, неясни финансови отчети, непредоставяне на достъп до информация на гражданите.
  • Нецелесъобразно и незаконосъобразно разходване на средствата на данъкоплатците и конфликт на интереси, и констатирани финансови нарушения от компетентните органи.
  • Фиктивни клубове.
  • Неправилно разпределяне на средствата от ДП „Български спортен тотализатор” за клубовете-членове на БФВ.
  • Заробващи договори със състезатели.
  • Неспазване на приетите правилници за организация на първенствата и участието на клубовете в тях.
  • Неспазване на правилата на спортната етика, посочени в Закона за физическото възпитание и спорта.

В сигнала си посочихме и конкретни стъпки и действия, които по наше мнение, министър Раданова би могла да предприеме, в допълнение към разпореждането на детайлна проверка на цялостната дейност на БФВ. Въпреки краткия мандат на служебното правителство, смятаме, че започването на необходимите проверки и предприемането на посочените от нас действия ще поставят ясни основи, върху които ще може да стъпи следващото управление. Уверени сме, че времето за поставянето на тези основи и за началото на дългия път за промени в управлението на спорта в България, отдавна е дошло. Надяваме се именно служебният министър да покаже, че път има и да започне неговото прокарване.

С пълното съдържание на сигнала ни можете да запознаете в приложения документ.

Коментари

Подай сигнал

Подай сигнал

Има казус на, който мислиш, че трябва да обърнем внимание? – Подай сигнал!

Последни коментари в сайта

ton4eto72
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Именно на това се надяваме и ние. Да популяризираме решението и да променим в дългосрочен план тази порочна практика. Съмняваме се, че министър Кралев ще се трогне особено, но готвим писмо до него именно в тази насока. Радваме се, че и в други федерации хората се борят. Проблемите са навсякъде едни и същи, за огромно съжаление. Надяваме се наистина нашето решение да помогне на вас и не само на вас. Следете ни, скоро ще има развитие по темата. И благодарим за добрите думи!
Rosko
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Поздравления за последователността и търпението! Помогнахте и на нас. В Българска Федерация по Фехтовка всичко се води на тъмно от доста време. Имаме заведени дела по ЗДОИ, прекратени именно с мотива, че не се финансират изцяло от бюджетни средства. А уважаемия Министър, не хае. А напротив отпуска средства на спотни федерация преди да са си приели отчетите за предишен период!!! Той или не познава законите или отказва да ги прилага. Поискахме и чрез г-н Кралев по ЗДОИ документи, познайте, беше ни отказано, делото е във ВАС, насрочено повече от година по-късно или ще трябва да бъдем търпеливи до март 2017г. Спорта има нужда от крути мерки, за да стане спорт, а не мафиотска организация с подкрепа на администрацията наречена Министерство на спорта!
dilyana_k
Конгрес на ЦК на БКП или как се провежда ОС на БФВ
Жалко е, че всичко това все още се случва в 21ви век. А за 125-те лв. даже не трябва да се коментира...

Подай сигнал