Фенове За българския волейбол

За волейбол с бъдеще

Становище на ФБВ по проекта на ЗИД на ЗДОИ

В качеството си на организация, която работи в областта на спортните федерации и сред чиито основни цели е и повишаване на публичността и прозрачността в дейността им, за нас е от изключителна важност да изразим становището си по предложения ЗИД на ЗДОИ, като нашите предложения са провокирани от необходимостта да се преодолеят трудностите при прилагането на закона, най-вече по отношение на публичноправните субекти, каквито са спортните федерации. 

Становището е изпратено официално на отговорните експерти от страна на вносителя, както и в Портала за обществени консултации, като с предложенията си целим подобряване на ефективността на закона, след многократните сблъсъци с отказите на БФВ да предоставя всякаква информация на гражданите, въпреки нейните законови задължения за това.

Пълният текст на становището можете да видите в приложения документ.

Коментари

Подай сигнал

Подай сигнал

Има казус на, който мислиш, че трябва да обърнем внимание? – Подай сигнал!

Последни коментари в сайта

ton4eto72
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Именно на това се надяваме и ние. Да популяризираме решението и да променим в дългосрочен план тази порочна практика. Съмняваме се, че министър Кралев ще се трогне особено, но готвим писмо до него именно в тази насока. Радваме се, че и в други федерации хората се борят. Проблемите са навсякъде едни и същи, за огромно съжаление. Надяваме се наистина нашето решение да помогне на вас и не само на вас. Следете ни, скоро ще има развитие по темата. И благодарим за добрите думи!
Rosko
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Поздравления за последователността и търпението! Помогнахте и на нас. В Българска Федерация по Фехтовка всичко се води на тъмно от доста време. Имаме заведени дела по ЗДОИ, прекратени именно с мотива, че не се финансират изцяло от бюджетни средства. А уважаемия Министър, не хае. А напротив отпуска средства на спотни федерация преди да са си приели отчетите за предишен период!!! Той или не познава законите или отказва да ги прилага. Поискахме и чрез г-н Кралев по ЗДОИ документи, познайте, беше ни отказано, делото е във ВАС, насрочено повече от година по-късно или ще трябва да бъдем търпеливи до март 2017г. Спорта има нужда от крути мерки, за да стане спорт, а не мафиотска организация с подкрепа на администрацията наречена Министерство на спорта!
dilyana_k
Конгрес на ЦК на БКП или как се провежда ОС на БФВ
Жалко е, че всичко това все още се случва в 21ви век. А за 125-те лв. даже не трябва да се коментира...

Подай сигнал