Фенове За българския волейбол

За волейбол с бъдеще

Казийски: "Волейболът в България умира!"

Матей Казийски, играч на Трентино и един от най-добрите волейболисти в света за момента, даде ексклузивно интервю за WorldofVolley, в което говори за завръщането си в отбора, но също и за спора си с Българската федерация по волейбол...

Първият ти официален мач след завръщането в Тренто беше в първия кръг на италианското първенство срещу отбора на Падова като домакин. Какво беше усещането, когато стъпи на игрището в препълнената "Пала Тренто"? 

"Беше невероятно. Сякаш бях далеч от дома за много дълго време и след това се върнах вкъщи. Да видя толкова познати лица на трибуните беше ново усещане за мен и се почувствах много щастлив. На всичкото отгоре беше и първият ни мач и успяхме да го спечелим пред нашите фенове. Много е важно, че започнахме със силен старт, но е още по-важно, да завършим сезона със силен финал."

Какво ти липсваше най-много в Тренто?

"Не бих казал, че имаше нещо определено, което ми липсваше, тъй като бях в друг отбор само година и тя премина изключително бързо. Времето, прекарано в Анкара, беше прекрасно, но се радвам, че имах възможността да се завърна." 

Какво ще сметнеш за успех през този сезон?

"Трябва да построим отбор, който е конкурентноспособен и стои добре като цяло. Вече имахме няколко силни мача, но все още ни липсва постоянство. Така че трябва да се постараем да играем добре във всеки мач, а не на приливи и отливи. И разбира, успех би бил печеленето на купи и медали."

Следващата тема не е с толкова ясно минало. Ще споделиш ли за нашия сайт основните причини, заради които не играеш за националния отбор на България?

Матей Казийски

"Имах голямо разминаване във вижданията с Българската федерация по волейбол и техните методи на управление на националния отбор и волейбола като цяло. През лятото имаше много слухове за мое завръщане в отбора. Имах среща единствено с новия треньор на България Пламен Константинов и му казах, че не съм готов да се върна, но съм готов да обсъдя нещата отново в бъдещето, ако са налице промени. За сега обаче нищо не се е променило и моята позиция остава същата."

Кои са тези неща, които трябва да се променят?

"Когато започна всичко това исках големи промени във федерацията по волейбол, защото си мисля, че е време българският волейбол да започне да се движи в друга посока. Ако продължим така, както е сега, нашият волейбол ще продължи да умира малко по малко. Има огромни проблеми в развитието на спорта при подрастващите, които се прехвърлят във формациите в другите възрастови групи и във волейбола в общ план." Казийски след това спря за момент и после продължи:

"Освен това клубовете едвам оцеляват. Голяма част от основните отбори имат огромни финансови проблеми. Всяка година се изправят пред опасността да изчезнат от волейболното лице. И става въпрос за клубове, които съществуват от 50, 60, 70 години! Струва ми се, че голямо значение има и цялата политика в България. В действителност няма спортни закони, които устяновяват собствеността и финансирането на клубовете. Ето защо има много малко фирми, които се интересуват в подпомагане на волейболните клубове. Волейболът в България като цяло е в лоша, лоша форма!" завърши Казийски. 

Коментари

Най-четени новини

„Негодниците“ влизат в съдебна битка за детските мечти

„Негодниците“ влизат в съдебна битка за детските мечти

Правилникът на Българска федерация по волейбол за състезателните права на спортистите аматьори влиза в съда.
В памет на нашия скъп приятел Георги Варошкин

В памет на нашия скъп приятел Георги Варошкин

BgVolleyFans загуби любим приятел, идеалист и съмишленик - Георги Варошкин, който загина преди броени дни при изкачване на вр. Елбрус в Кавказ. 
Европейско първенство по волейбол за мъже, 09.10 - 18.10.2015 г., домакини България и Италия

Европейско първенство по волейбол за мъже, 09.10 - 18.10.2015 г., домакини България и Италия

29-тото издание на Европейското първенство по волейбол за мъже ще се състои между 09 - 18 октомври 2015 г. Домакини на изданието са България и Италия, всяка от които ще домакинства по две групи от груповата фаза.

Добави новина

Създай собствена новина

Бъди един от нашите репортери. Напиши собствена новина.

Последни коментари

Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Именно на това се надяваме и ние. Да популяризираме решението и да променим в дългосрочен план тази порочна практика. Съмняваме се, че министър Кралев ще се трогне особено, но готвим писмо до него именно в тази насока. Радваме се, че и в други федерации хората се борят. Проблемите са навсякъде едни и същи, за огромно съжаление. Надяваме се наистина нашето решение да помогне на вас и не само на вас. Следете ни, скоро ще има развитие по темата. И благодарим за добрите думи!
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Поздравления за последователността и търпението! Помогнахте и на нас. В Българска Федерация по Фехтовка всичко се води на тъмно от доста време. Имаме заведени дела по ЗДОИ, прекратени именно с мотива, че не се финансират изцяло от бюджетни средства. А уважаемия Министър, не хае. А напротив отпуска средства на спотни федерация преди да са си приели отчетите за предишен период!!! Той или не познава законите или отказва да ги прилага. Поискахме и чрез г-н Кралев по ЗДОИ документи, познайте, беше ни отказано, делото е във ВАС, насрочено повече от година по-късно или ще трябва да бъдем търпеливи до март 2017г. Спорта има нужда от крути мерки, за да стане спорт, а не мафиотска организация с подкрепа на администрацията наречена Министерство на спорта!
Конгрес на ЦК на БКП или как се провежда ОС на БФВ
Конгрес на ЦК на БКП или как се провежда ОС на БФВ
Жалко е, че всичко това все още се случва в 21ви век. А за 125-те лв. даже не трябва да се коментира...
Агент Тони
Агент Тони
Като дете съм се редила на опашка за автограф при него... Отвратително е в какво се превръщат детските идоли...

Харесай ни във Facebook

Създай собствена новина

Прикачи снимки