Фенове За българския волейбол

За волейбол с бъдеще

Лъже ли Министър Кралев за лицензията на БФВ - продължението

Наскоро ви разказахме за изтеклата лицензия на БФВ. В отговор на публикацията ни министърът заяви, че лицензията на БФВ е в процес на подновяване и всичко е наред. Ние пък се усъмнихме в твърденията му, за което представихме конкретни аргументи.

Междувременно очаквахме да ни бъде предоставена цялата преписка във връзка с лицензията на БФВ, която поискахме официално по реда на ЗДОИ. Срокът за предоставяне на информацията изтече преди седмица – на 24.11.2017 г. Едва ли ще учудим някого, още по-малко себе си (все пак именно на това заложихме), като ви кажем, че до настоящия момент не сме получили никакъв отговор от министерството. Опитахме няколко пъти да получим информация от деловодството за движението на преписката ни, но получихме единствено уклончиви отговори, без никаква яснота защо все още няма реакция по поставените въпроси. На езика на правото това се нарича мълчалив отказ. Поредният. Вероятно защото Министър Кралев вярва, че мълчанието е злато?

Ние разбира се няма да оставим това така и отново (за четвърти път) ще потърсим правата си в съда. И за четвърти пореден път ще спечелим. Сред победите ни има и такава срещу ММС. Но знаем от опит, че обжалването ще се точи поне година-две и дотогава всички документи ще са нагласени, законът ще бъде изменен, Световното първенство ще е отминало и забравено, казусът - също. Това знае прекрасно и ММС. Подходът на Министър Кралев в тази посока е последователен. Въпреки разпорежданията на съда, той продължава твърдо да следва пътя си на укриване на информация и да разпъва чадър над всяко едно беззаконие на БФВ, които през годините са доста. Напомняме и за това отворено писмо след спечеленото поредно дело срещу БФВ. Реакция по него, както сигурно вече предполагате, също няма, а взаимната подкрепа е все по-силна.

Целта на тази публикация е да държим интересуващите се в течение на казуса и да предизвикаме размисъл по някои въпроси:

  1. Понятието „правова държава“ има ли някакъв смисъл на Територията?
  2. Можем ли да направим нещо, за да променим абсурда, в който живеем?
  3. Можем ли да бъдем гражданско общество за повече от ден, месец, година? Да бъдем такова продължително, целенасочено, да не се отказваме след разбитите в стените глави, а да продължим въпреки неуспехите?
  4. Можем ли да бъдем коректив и да се борим за законността?

Ние имаме своя отговор. На вас искаме да напомним някои мисли на напусналия ни без време светъл ум доц. Кристиан Таков, които сякаш казват всичко, в което ние твърдо вярваме:

„Показвайте на отвратителните, че са нетърпими, те няма да се засрамят, бъдете сигурни, но ако им отнемате комфорта, това ще ги направи поне по-предпазливи.“

„Не искайте всичко и веднага. Няма да стане. Но малките стъпки са мислими и реални. Те ни водят напред. Раят обаче не е зад ъгъла. Ние вероятно няма да стигнем до него. Не бъдете егоисти – оставете и за бъдните поколения да свършат нещо. Но им проправете малко път напред.“

Ние ще продължим. Защото отвратителните са нетърпими!

Коментари

Най-четени новини

„Негодниците“ влизат в съдебна битка за детските мечти

„Негодниците“ влизат в съдебна битка за детските мечти

Правилникът на Българска федерация по волейбол за състезателните права на спортистите аматьори влиза в съда.
В памет на нашия скъп приятел Георги Варошкин

В памет на нашия скъп приятел Георги Варошкин

BgVolleyFans загуби любим приятел, идеалист и съмишленик - Георги Варошкин, който загина преди броени дни при изкачване на вр. Елбрус в Кавказ. 
Европейско първенство по волейбол за мъже, 09.10 - 18.10.2015 г., домакини България и Италия

Европейско първенство по волейбол за мъже, 09.10 - 18.10.2015 г., домакини България и Италия

29-тото издание на Европейското първенство по волейбол за мъже ще се състои между 09 - 18 октомври 2015 г. Домакини на изданието са България и Италия, всяка от които ще домакинства по две групи от груповата фаза.

Добави новина

Създай собствена новина

Бъди един от нашите репортери. Напиши собствена новина.

Последни коментари

Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Именно на това се надяваме и ние. Да популяризираме решението и да променим в дългосрочен план тази порочна практика. Съмняваме се, че министър Кралев ще се трогне особено, но готвим писмо до него именно в тази насока. Радваме се, че и в други федерации хората се борят. Проблемите са навсякъде едни и същи, за огромно съжаление. Надяваме се наистина нашето решение да помогне на вас и не само на вас. Следете ни, скоро ще има развитие по темата. И благодарим за добрите думи!
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Поздравления за последователността и търпението! Помогнахте и на нас. В Българска Федерация по Фехтовка всичко се води на тъмно от доста време. Имаме заведени дела по ЗДОИ, прекратени именно с мотива, че не се финансират изцяло от бюджетни средства. А уважаемия Министър, не хае. А напротив отпуска средства на спотни федерация преди да са си приели отчетите за предишен период!!! Той или не познава законите или отказва да ги прилага. Поискахме и чрез г-н Кралев по ЗДОИ документи, познайте, беше ни отказано, делото е във ВАС, насрочено повече от година по-късно или ще трябва да бъдем търпеливи до март 2017г. Спорта има нужда от крути мерки, за да стане спорт, а не мафиотска организация с подкрепа на администрацията наречена Министерство на спорта!
Конгрес на ЦК на БКП или как се провежда ОС на БФВ
Конгрес на ЦК на БКП или как се провежда ОС на БФВ
Жалко е, че всичко това все още се случва в 21ви век. А за 125-те лв. даже не трябва да се коментира...
Агент Тони
Агент Тони
Като дете съм се редила на опашка за автограф при него... Отвратително е в какво се превръщат детските идоли...

Харесай ни във Facebook

Създай собствена новина

Прикачи снимки