Фенове За българския волейбол

За волейбол с бъдеще

Слаба игра, срамна загуба (галерия, статистика)

  • Български национален отбор по волейбол по време на химна, източник: FIVB Български национален отбор по волейбол по време на химна, източник: FIVB
  • Български национален отбор по волейбол за мъже, източник: FIVB Български национален отбор по волейбол за мъже, източник: FIVB
  • Успешна атака срещу Куба, източник: FIVB Успешна атака срещу Куба, източник: FIVB
  • Блокада на Скримов, Гоцев и Жеков, източник: FIVB Блокада на Скримов, Гоцев и Жеков, източник: FIVB
  • Атака на Николай Пенчев, източник: FIVB Атака на Николай Пенчев, източник: FIVB
  • Теодор Салпаров, източник: FIVB Теодор Салпаров, източник: FIVB
  • Пламен Константинов, източник: FIVB Пламен Константинов, източник: FIVB

В мач за честта от група “F”в зала Стулеция в полския град Вроцлав пред 4000 зрители,България излиза срещу най-младия отбор на Световното първенство - Куба, като и двата отбора нямат шанс за класиране във финалната шестица на първенството. Българският отбор излезе в стартов състав: разпределител: Андрей Жеков; посрещачи: Николай Пенчев и Тодор Скримов; центрове: Светослав Гоцев, Теодор Тодоров; диагонал: Данаил Милушев; либеро: Теодор Салпаров

Българският отбор поведе с 1-4 след стабилна игра на блок и увеличи преднината си на 4 точки при 2-6 след атака пайп на Тодор Скримов. Наши грешки дадоха възможност на кубинците да намалят разликата в резултата – 5-7 след успешна контраатака на кубинския център Избел Меса. Първата техническа почивка обаче дойде при 5-8 в наша полза след успешно блокирана атака на кубинците от зона 4. Две грешки в атака доведоха до равенство 8-8. Геймът продължи точка за точка и след дълго разиграване печелим важна топка за 12-13 след успешна атака в центъра със Светослав Гоцев. Нова точкова атака по правата от зона 4 и още едно разиграване, завършено от диагонала от задно поле, даде възможност на кубинците да излизязат напред в резултата 15-14, както и при втората техническа почивка – 16-15. Авансът на съперника набъбна на 3 точки след успешна блокада срещу Тодор Скримов и ас в посрещачът ни Николай Пенчев – 20-17. Тодор Алексиев влиза на мястото на Тодор Скримов. Намалихме разликата след успешна атака на Данаил Милушев от задно поле и отиграна контратопка на Светослав Гоцев в центъра. При 22-21 за съперника, Градинаров влезе за изпълнение на начален удар и затрудни кубинското посрещане, но съперникът успя да превърти началния му удар – 23-21. Успяхме да изравним за 23-23 след добре изпълнен сервис на Андрей Жеков и грешка на кубинския разпределител, но разпределителят ни сгреши следващия начален удар и отборът от Карибите достигна до точка за спечелване на гейма – 24-23. В последващото разиграване, противникът постигна успех, като спечели точката и гейма - 25-23. Куба повежда в геймовете с 1-0.

Вторият гейм започна зле и след 3 грешки на Милушев(две в атака и една от сервис), резултатът стана 4-1. Милушев веднага бе сменен от старши-треньора ни с Цветан Соколов. 6-2 след 10-та грешка от сервис в нашия отбор( на капитана Тодор Алексиев). Първата техническа почивка дойде при резултат 8-4 за Куба. Титулярът Андрей Жеков напусна полето, като на негово място влезе Добромир Димитров, но колебанията в полето ни не стихнаха. Грешка на Николай Пенчев на посрещане на флот сервис на противника даде аванс от 6 точки на кубинците– 10-4. Блокада срещу Цветан Соколов увеличи преднината на съперника и при 12-6 Пламен Константинов взе таймаут, в който даде указания за игра през центъра при отлично посрещане. Резултатът стана 14-8 след блок-аут от зона 2 на кубинците. Отново колеблива игра в нашия състав в атака и 16-9 за Куба- втори технически таймаут. Нови грешки в отбора на България и резултат 18-10 кара Пламен Константнов отново да вземе почивка, на която не каза нито дума. Последва разконцентрирана игра в защита, 20-12 и запазване на статуквото в гейма. Теодор Салпаров „взе своеобразен таймаут“ като изрита една от бутилките с вода и се наложи резервната ни скамейка да попива течността от пода и това забави подновяването на играта. „Таймаутът“даде резултат и нашите намалиха на 20-16 след стабилна игра на Тодор Скримов на начален удар, но последният сгреши за 21-16. Точкова блокада срещу Тодор Алексиев и успешна контраигра от задно поле на кубинците направи резултата 23-16. Нова грешка на Цветан Соколов при подаване на свободна топка към разпределителя даде възможност на Куба да затвори гейма – 24-16. В крайна сметка геймът приключи в полза на кубинците – 25-18 и 2-0 в геймовете за противника.

Стартирахме третия гейм с резервните посрещачи Мирослав Градинаров и Тодор Алексиев, като отново бяхме догонващи в резултата – 3-1 за кубинците, но бързо изравнихме за 3-3 след успешна атака на Цветан Соколов. Резултатът стана 6-5 за Куба след успешна атака от зона 2. Техническият таймаут дойде при 8-7 за противника. Поведохме в резултата след успешна контраатака на Андрей Жеков – 9-10 и 11-13 след блок-аут атака на Мирослав Градинаров и успешен троен блок от атака в зона 4 на противника. Атака блок-аут от задно поле на Цветан Соколов от трудна позиция направи аванса ни 3 точки – 13-16 и втора техническа почивка. Преднината ни нарастна на 4 точки при 13-17, а след две успешни атаки на Цветан Соколов беше вече 5 и 14-19 на таблото. Единичен блок срещу Теодор Тодоров накара Пламен Константинов да вземе прекъсване при резултат 16-19. Резултатът стана 18-19 след 4 поредни точки за кубинците. Отборът от карибите изравни резултата след грешка на Цветан Соколов на сервис и неубедително представяне в атака - 21-21, но Тодор Алексиев реализира за 21-22 от зона 4 и крехка преднина за нашия състав. Точка от контраатака за кубинския отбор от зона 4 изравни резултата за 23-23 и прекъсване, взето от старши-треньора ни. Цветан Соколов отигра от задно поле и 23-24, като нашият отбор за пръв път в мача достигна до геймбол, но кубинците се спасиха. След зрелище, изпълнено с качествени отигравания и от двете страни резултатът стана 27-27, 28-28. Кубинците достигнаха мачбол при 29-28 и впоследствие аут след нападението на Цветан Соколов, спечелиха гейма и мача след 30-28 и 3-0 гейма.                 Националите ни напуснаха игралното поле след може би най-лошия си мач на първенството изпълнен с множество непредизвикани грешки и ниска успеваемост на контраатака. Утре предстои последен шанс на националите ни за победа във втората фаза срещу Финландия от 17:40ч. българско време.

Статистика от мача

Коментари

Най-четени новини

В памет на нашия скъп приятел Георги Варошкин

В памет на нашия скъп приятел Георги Варошкин

BgVolleyFans загуби любим приятел, идеалист и съмишленик - Георги Варошкин, който загина преди броени дни при изкачване на вр. Елбрус в Кавказ. 
Европейско първенство по волейбол за мъже, 09.10 - 18.10.2015 г., домакини България и Италия

Европейско първенство по волейбол за мъже, 09.10 - 18.10.2015 г., домакини България и Италия

29-тото издание на Европейското първенство по волейбол за мъже ще се състои между 09 - 18 октомври 2015 г. Домакини на изданието са България и Италия, всяка от които ще домакинства по две групи от груповата фаза.
„Негодниците“ влизат в съдебна битка за детските мечти

„Негодниците“ влизат в съдебна битка за детските мечти

Правилникът на Българска федерация по волейбол за състезателните права на спортистите аматьори влиза в съда.
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации

Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации

На 9 септември 2016 г. Върховният административен съд на Република България символично сложи точка на комунистическите похвати в българските спортни федерации.

Добави новина

Създай собствена новина

Бъди един от нашите репортери. Напиши собствена новина.

Последни коментари

Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Именно на това се надяваме и ние. Да популяризираме решението и да променим в дългосрочен план тази порочна практика. Съмняваме се, че министър Кралев ще се трогне особено, но готвим писмо до него именно в тази насока. Радваме се, че и в други федерации хората се борят. Проблемите са навсякъде едни и същи, за огромно съжаление. Надяваме се наистина нашето решение да помогне на вас и не само на вас. Следете ни, скоро ще има развитие по темата. И благодарим за добрите думи!
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Поздравления за последователността и търпението! Помогнахте и на нас. В Българска Федерация по Фехтовка всичко се води на тъмно от доста време. Имаме заведени дела по ЗДОИ, прекратени именно с мотива, че не се финансират изцяло от бюджетни средства. А уважаемия Министър, не хае. А напротив отпуска средства на спотни федерация преди да са си приели отчетите за предишен период!!! Той или не познава законите или отказва да ги прилага. Поискахме и чрез г-н Кралев по ЗДОИ документи, познайте, беше ни отказано, делото е във ВАС, насрочено повече от година по-късно или ще трябва да бъдем търпеливи до март 2017г. Спорта има нужда от крути мерки, за да стане спорт, а не мафиотска организация с подкрепа на администрацията наречена Министерство на спорта!
Конгрес на ЦК на БКП или как се провежда ОС на БФВ
Конгрес на ЦК на БКП или как се провежда ОС на БФВ
Жалко е, че всичко това все още се случва в 21ви век. А за 125-те лв. даже не трябва да се коментира...
Агент Тони
Агент Тони
Като дете съм се редила на опашка за автограф при него... Отвратително е в какво се превръщат детските идоли...

Харесай ни във Facebook

Създай собствена новина

Прикачи снимки