Фенове За българския волейбол

За волейбол с бъдеще

Волейболна академия „Стойчев – Казийски“ – една година след старта

Вчера бе открита втората учебната година във Волейболна академия „Стойчев – Казийски“. Истинско удоволствие бе да присъстваме на този изпълнен с позитивизъм празник, споделен както от 160-те деца от отборите на Академията, така и от гордите им родители, изпълнили трибуните на „Овергаз Арена“.

Няма да говорим за фактите и отчетените резултати – медиите ще ги опишат детайлно, а и самите те скоро ще заговорят за себе си. Искаме да споделим друго – това, което ни накара да се чувстваме истински щастливи и част от едно хубаво бъдеще. За спорта волейбол и за всяко едно от децата, които имат честта и привилегията да порастват и израстват в тази Академия. Това, което видяхме, може да бъде описано с три думи – всеотдайност, професионализъм, удоволствие.

Най-впечатляващи бяха децата! Емоционални, усмихнати, приповдигнато-нетърпеливи преди началото на церемонията. И съвсем различни при представянето на отборите и най-вече по време на демонстрацията на наученото през първия сезон. Изведнъж те пораснаха в очите ни и се превърнаха в истински спортисти – дисциплинирани, концентрирани и отдадени на играта, от най-малките до най-големите – всички бяха част от отбора, с хъс да дадат най-доброто от себе си. А най-големите демонстрираха забивки, на които могат да завидят и представители на волейболния елит.

Е, имаше и момент, в който дисциплината се изгуби. Това беше моментът-изненада, когато на екрана се появи Матей Казийски, за да ги поздрави. Тогава стройните редици на отборите за секунди се превърнаха в една детска тълпа, скупчена пред екрана. За да видят и чуят своя идол. Не просто идол, а човекът, който заедно с Радостин Стойчев се е отдал на каузата да създаде най-доброто място в България за развитие на волейболни таланти. И тогава си припомнихме една реклама от недалечното минало, в която едно момченце казваше „Искам да забивам като Матей Казийски“. Очите на децата днес говореха „Аз ще забивам като Матей Казийски“. А ние вярваме, че от тези редици ще излезе талант, който наистина ще забива като него. Благодарение на грижите и усилията на всички, работещи във Волейболна академия „Стойчев – Казийски“.

Треньорите – млади професионалисти, които явно са спечелили сърцата на възпитаниците си, съдейки по емоцията и аплодисментите за тях и от децата, и от родителите. Резултатите от работата им вече дават плод. От този сезон ще имаме възможност да следим успехите на отборите им, които ще участват в турнири. И още една добра новина – потвърждение за мащаба на проекта Волейболна академия „Стойчев – Казийски“ – стартира стажантска програма за треньори, които ще бъдат избирани сред студенти от Национална спортна академия. А най-добрите ще имат възможност в бъдеще да работят за волейболната академия.

И накрая – не можем да не изкажем вълнението си от срещата с Радостин Стойчев – създателят на проекта Волейболна академия „Стойчев – Казийски“. За разлика от нас, той не сподели емоции и вълнения, а в типичния му стил кратко и ясно обяви, че поетите ангажименти за първия сезон на Академията са изпълнени и се ангажира с още по-сериозни цели за настоящата година.

Нямаме съмнение, че тези цели ще бъдат изпълнени. Заради хората, които стоят зад този проект и заради талантливите деца, които видяхме днес. И не на последно място – заради финансова подкрепа от солидни спонсори, която Волейболната академия ще има от тази година. И, забележете – тази подкрепа не е искана, а спонсорите сами са предложили да подпомогнат проекта! Какъв по-ясен отговор на вечно мрънкащата ни волейболна федерация от липсата на финансиране и на спонсори? – нужни са авторитет, честност и истинска работа.

А ние като фенове имаме нова волейболна страст – да подкрепяме отборите на Волейболната академия на участията им в турнири. Не само защото „висшият“ ни волейбол свърши, а защото тези деца наистина радват и носят надежда.

Коментари

Най-четени новини

В памет на нашия скъп приятел Георги Варошкин

В памет на нашия скъп приятел Георги Варошкин

BgVolleyFans загуби любим приятел, идеалист и съмишленик - Георги Варошкин, който загина преди броени дни при изкачване на вр. Елбрус в Кавказ. 
Европейско първенство по волейбол за мъже, 09.10 - 18.10.2015 г., домакини България и Италия

Европейско първенство по волейбол за мъже, 09.10 - 18.10.2015 г., домакини България и Италия

29-тото издание на Европейското първенство по волейбол за мъже ще се състои между 09 - 18 октомври 2015 г. Домакини на изданието са България и Италия, всяка от които ще домакинства по две групи от груповата фаза.
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации

Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации

На 9 септември 2016 г. Върховният административен съд на Република България символично сложи точка на комунистическите похвати в българските спортни федерации.
Слаба игра, срамна загуба (галерия, статистика)

Слаба игра, срамна загуба (галерия, статистика)

В мач за честта от група “F”в зала Стулеция в полския град Вроцлав пред 4000 зрители,България излиза срещу най-младия отбор на Световното първенство - Куба, като и двата отбора нямат шанс за класиране във финалната шестица на първенството. Българският отбор излезе в стартов състав: разпределител: Андрей Жеков; посрещачи: Николай Пенчев и Тодор Скримов; центрове: Светослав Гоцев, Теодор Тодоров; диагонал: Данаил Милушев; либеро: Теодор Салпаров

Добави новина

Създай собствена новина

Бъди един от нашите репортери. Напиши собствена новина.

Последни коментари

Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Именно на това се надяваме и ние. Да популяризираме решението и да променим в дългосрочен план тази порочна практика. Съмняваме се, че министър Кралев ще се трогне особено, но готвим писмо до него именно в тази насока. Радваме се, че и в други федерации хората се борят. Проблемите са навсякъде едни и същи, за огромно съжаление. Надяваме се наистина нашето решение да помогне на вас и не само на вас. Следете ни, скоро ще има развитие по темата. И благодарим за добрите думи!
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Безпрецедентно решение на Върховния административен съд за статута на спортните федерации
Поздравления за последователността и търпението! Помогнахте и на нас. В Българска Федерация по Фехтовка всичко се води на тъмно от доста време. Имаме заведени дела по ЗДОИ, прекратени именно с мотива, че не се финансират изцяло от бюджетни средства. А уважаемия Министър, не хае. А напротив отпуска средства на спотни федерация преди да са си приели отчетите за предишен период!!! Той или не познава законите или отказва да ги прилага. Поискахме и чрез г-н Кралев по ЗДОИ документи, познайте, беше ни отказано, делото е във ВАС, насрочено повече от година по-късно или ще трябва да бъдем търпеливи до март 2017г. Спорта има нужда от крути мерки, за да стане спорт, а не мафиотска организация с подкрепа на администрацията наречена Министерство на спорта!
Конгрес на ЦК на БКП или как се провежда ОС на БФВ
Конгрес на ЦК на БКП или как се провежда ОС на БФВ
Жалко е, че всичко това все още се случва в 21ви век. А за 125-те лв. даже не трябва да се коментира...
Агент Тони
Агент Тони
Като дете съм се редила на опашка за автограф при него... Отвратително е в какво се превръщат детските идоли...

Харесай ни във Facebook

Създай собствена новина

Прикачи снимки