Фенове За българския волейбол

За волейбол с бъдеще

Извинявайте!!

  • Българските фенове със символичен акт срещу управлението на федерацията Българските фенове със символичен акт срещу управлението на федерацията
  • Български фенове на волейбола срещу управлението на федерацията Български фенове на волейбола срещу управлението на федерацията
  • Данчо Лазаров Данчо Лазаров
  • Любо Ганев Любо Ганев

Започвам да пиша без дори да знам точно какво искам да ви кажа. Наистина сигурно ще ме сметнете за луд, който пак е решил да ви занимава с безхаберното си мнение, за което никой не се интересува. Все пак съм длъжен да опитам, защото...

Тъжно ми е. Реве ми се. Едновременно с това ме е яд, защото се чувствам безсилен пред убийството по особено жесток начин на българския волейбол. Това, което стана тази вечер срещу Германия на световното първенство в Полша, не е нормално. То е толкова отдалечено от нормалното, че дори рамките на нашата „млечна” галактика не са достатъчни, за да го опишат. То е толкова абсурдно, че на моменти отказвах да повярвам в това, което виждат очите ми. В това, което чуват ушите ми. То беше нереално. Отказвам да повярвам, защото вече две години и половина една група хора се бореше това да не се случи. И ще продължава да се бори, но май загуби една от най-важните си битки. Чувствам го като лична трагедия и загуба. Съжалявам. Пак ще ме помислите за луд. Не ми пука. Извинявайте, че българският волейбол върви смело към определението „на нищо не прилича”. Сигурно не съм аз човекът, който трябва да се извини, но извинявайте.

Извинявайте, че може би и ние не направихме достатъчно, за да предотвратим това. 

Извинявайте, че онзи, който ни нарече „негодници”, се превръща в Джак Изкормвача за любимия ни спорт.

Извинявайте, че положението в школите е трагикомично, както преди време го нарече треньорът на ЦСКА Александър Попов, а децата тренират в дупки. 

Извинявайте, че в БФВ не се провеждат обществени поръчки и се крадат хиляди левове на българския данъкоплатец.

Извинявайте, че се тренира по стара методика, която е тотално изостанала от европейските стандарти във всякакво отношение и че причината в голяма степен за това е „липсата” на пари.

Извинявайте, че се мъчим от две години и половина да ви обясним откъде идва тази липса.

Извинявайте, че вицепрезидентът на същата тази федерация е в постоянен конфликт на интереси чрез собствената си фирма за спортна екипировка.

Извинявайте, че в националния ни отбор се изреди една кохорта с треньори, които скоро може да се увеличат с още един, а междувременно Бернардо Резенде е вече бразилски наставник 13 години.

Извинявайте, че най-големият български действащ волейболист искаше да ви покаже пътя, който да извървите, за да не стигнем дотук, но вие не го послушахте и обвинихте, че просто искал да си почива през лятото, защото така му било кеф, нали...

Извинявайте, че най-успешният български волейболен треньор се отказа от огромната привилегия да води родния си тим на Олимпиада, за да може и в бъдеще тази страна да има мъжки волейбол.

Мъчно ми е. Сълза. Извинявайте.

Коментари

Най-четени мнения

Никога повече Матей Казийски

Никога повече Матей Казийски

Пише ви едно пораснало момче, чиито мечти бяха погребани (не преувеличавам) от вас. Започвам това писмо по този зловещ начин, за да ви накарам да го прочетете докрай. И така, нека да започна по реда на събитията.
Извинявайте!!

Извинявайте!!

Започвам да пиша без дори да знам точно какво искам да ви кажа. Наистина сигурно ще ме сметнете за луд, който пак е решил да ви занимава с безхаберното си мнение, за което никой не се интересува. Все пак съм длъжен да опитам, защото...
Кое е истинското лице на българския национален отбор по волейбол?

Кое е истинското лице на българския национален отбор по волейбол?

Двуличие или лицемерие?Е, не. Чак до там не са стигнали всенародните ни ЛЪВОВЕ, но въпросът е какво са всъщност, и на кое от двете им лица да вярваме? На това от мача им с Германия или на това от мачовете с Чехия и Холандия?
От първо лице:  Родители, внимавайте какво подписвате от името на децата си!

От първо лице: Родители, внимавайте какво подписвате от името на децата си!

BgVolleyFans разказва от първо лице истории на волейболисти, които са дръзнали да се изправят срещу порочната система и да потърсят правата си. Днес ви представяме историята на младия волейболист Христо Янев, разказана от неговата майка Христина Минкова. Разказът е поучителен за всички родители, чиито деца тепърва ще прекрачат прага на волейболните зали, за да последват мечтите си. Освен любов, ентусиазъм и отдаденост на любимия спорт, монетата има и друга страна, която родителите задължително трябва да видят и опознаят, за да предпазят момичета и момчетата си от принудително изоставени мечти.

Последни коментари

Никога повече Матей Казийски
Никога повече Матей Казийски
Невероятен текст, който те хваща за гърлото...Сълзи в детските очи, сълзи в очите на Императора, сълзи в моите очи...Това някак трябва са СПРЕ!
За волейболната циркаджийница БФВ, триците и маймуните
За волейболната циркаджийница БФВ, триците и маймуните
Тоя, дето ще играе на няколко първенства, е не мъж (man), а герой!
За малките жестове и големите характери
За малките жестове и големите характери
Великолепен текст - както винаги! Поздравления и за момчетата и за автора!

Харесай ни във Facebook