Фенове За българския волейбол

За волейбол с бъдеще

Пламен Константинов определи позицията на Негодниците като полезна и необходима

В отговор на поставените преди броени дни от сайта ни въпроси към Пламен Константинов, в неделя наши представители се срещнаха с настоящия национален селекционер по негова лична инициатива и в рамките на близо седем часа имаха възможност да изслушат гледната му точка, да противопоставят тези, да обменят мнения и идеи. Представяме накратко темите, по които имаме сходни виждания и бихме могли да търсим сътрудничество занапред.

Пламен Константинов се съгласи, че е необходима промяна в системата на управление и организация на волейбола и делегиране на повече права на клубовете. Беше представена и неговата идея за промяна в организация на НВЛ, отговаряща за организацията и администрирането на първенствата, която да бъда самостоятелна структура. Споделена от всички бе позицията, че промяната трябва да се осъществи от самите волейболни хора. Общо бе и мнението, че клубовете се нуждаят от допълнително финансиране за детските школи. Според нас не би следвало един национален селекционер да обикаля общините, за да търси средства, но сме готови да подкрепим всяка лична инициатива и усилията на всеки един, които биха повлияли положително за развитието на любимия ни спорт. От нашите представители бе изразена готовност за оказване на съдействие при провеждане на срещи с общински кметове и предоставяне на информация и документи, свързани с дейността на федерацията, както и изготвяне на предложения за промени в устава на БФВ и съответните методики.

Пламен Константинов сподели добрата си оценка за нашата дейност, като отбеляза, че срещата ни е недвусмислена демонстрация на отношението му по този въпрос. От негова страна бяха споделени факти, които показват, че са настъпили положителни промени в работата на федерацията през последните години, което, според него, до голяма степен се дължи на нашия критичен поглед, постоянния контрол върху дейността на БФВ и публичността, която даваме на установените от нас проблеми. Той определи организацията ни като пример за функциониране на гражданско общество, недопускащо администрацията да се чувства безнаказана.

Сред многото обсъждани теми беше и тази за ролята на някои медии и PR-агенции, които функционират „поръчково” и чрез "имиджова уеб кампания в подкрепа на БФВ", продължаваща вече повече три години, възпрепятстват обществото да се запознае с реалната ситуация в българския волейбол. И двете страни се обединиха около своята обща изключително негативна оценка за това явление, срещу което трябва да се търси противодействие.

В заключение, независимо от различията, които запазваме във вижданията си, благодарим на Пламен Константинов за неговата адекватна реакция на нашето открито писмо и готовността му да дискутира поставените въпроси, отделяйки много сериозна част от времето си. Разговорът беше откровен, като премина изцяло в конструктивен дух, което допринесе за останалото положително усещане след проведената среща. От своя страна ние няма да отстъпим от критичния тон и ще продължим да питаме и да работим по начина, по който го правим вече над три години. Защото всяка една малка промяна, генерирана от нас, е важна стъпка по дългия път на изкореняване на статуквото.

Коментари

Най-четени мнения

Никога повече Матей Казийски

Никога повече Матей Казийски

Пише ви едно пораснало момче, чиито мечти бяха погребани (не преувеличавам) от вас. Започвам това писмо по този зловещ начин, за да ви накарам да го прочетете докрай. И така, нека да започна по реда на събитията.
Извинявайте!!

Извинявайте!!

Започвам да пиша без дори да знам точно какво искам да ви кажа. Наистина сигурно ще ме сметнете за луд, който пак е решил да ви занимава с безхаберното си мнение, за което никой не се интересува. Все пак съм длъжен да опитам, защото...
Кое е истинското лице на българския национален отбор по волейбол?

Кое е истинското лице на българския национален отбор по волейбол?

Двуличие или лицемерие?Е, не. Чак до там не са стигнали всенародните ни ЛЪВОВЕ, но въпросът е какво са всъщност, и на кое от двете им лица да вярваме? На това от мача им с Германия или на това от мачовете с Чехия и Холандия?
От първо лице:  Родители, внимавайте какво подписвате от името на децата си!

От първо лице: Родители, внимавайте какво подписвате от името на децата си!

BgVolleyFans разказва от първо лице истории на волейболисти, които са дръзнали да се изправят срещу порочната система и да потърсят правата си. Днес ви представяме историята на младия волейболист Христо Янев, разказана от неговата майка Христина Минкова. Разказът е поучителен за всички родители, чиито деца тепърва ще прекрачат прага на волейболните зали, за да последват мечтите си. Освен любов, ентусиазъм и отдаденост на любимия спорт, монетата има и друга страна, която родителите задължително трябва да видят и опознаят, за да предпазят момичета и момчетата си от принудително изоставени мечти.

Последни коментари

Никога повече Матей Казийски
Никога повече Матей Казийски
Невероятен текст, който те хваща за гърлото...Сълзи в детските очи, сълзи в очите на Императора, сълзи в моите очи...Това някак трябва са СПРЕ!
За волейболната циркаджийница БФВ, триците и маймуните
За волейболната циркаджийница БФВ, триците и маймуните
Тоя, дето ще играе на няколко първенства, е не мъж (man), а герой!
За малките жестове и големите характери
За малките жестове и големите характери
Великолепен текст - както винаги! Поздравления и за момчетата и за автора!

Харесай ни във Facebook